Ομάδα σωματικής έκφρασης και αβίαστης κίνησης | 50+ ετών

Ομάδα σωματικής έκφρασης και αβίαστης κίνησης | 50+ ετών

Με την Ελίνα Τζαβάρα, χορεύτρια-Feldenkrais practitioner (κινησιοθεραπεία)

 

Σε αυτή την ομάδα θα δουλέψουμε ασκήσεις επικοινωνίας και ανακάλυψης.
Θα βρούμε τρόπους να γνωρίσουμε το σώμα μας καλύτερα όπως: τις ισορροπίες, την αιώρηση και την γείωση, το σωστό περπάτημα, τη σύνδεση νευρικού και σκελετικού συστήματος. Με αφετηρία το σκελετικό μας σύστημα θα μάθουμε πως να χρησιμοποιούμε τις αρθρώσεις μας απαλά χωρίς υπερπροσπάθεια. Με εναλλαγές, παρατήρηση και εύκολες κινήσεις που δεν πιέζουν ούτε απαιτούν αλλά εστιάζουν στην τόνωση του σκελετού, το ξεμπλοκάρισμα και την ελευθερία. Το μάθημα Feldenkrais είναι μια εξατομικευμένη θεραπευτική πρόταση για όλους. οι συμμετέχοντες ακούν, δεν μιμούνται, αλλά δοκιμάζουν την κάθε οδηγία.

 

Η διαδικασία αυτή βοηθά το σώμα και την ψυχή:

 

α) Να θυμηθεί ξανά πως λειτουργεί
β) να μάθει καλύτερα έμφυτες κινήσεις και να τις εμπλουτίσει
γ) να είναι παιχνιδιάρικο, ανοιχτό, γεμάτο ενέργεια και ζωντάνια
δ) να αναμιχθεί με την ομάδα, να αποβάλλει τις δύσκολες μνήμες, να εμπιστευτεί ξανά τον άλλον

 

Στο δεύτερο μέρος του μαθήματος αφήνουμε το σώμα και το μυαλό να μιλήσει ελεύθερα και να μεταμορφωθεί. Ακολουθεί την μουσική, συντονίζεται στον ρυθμό, βρίσκει χώρο για κάθαρση και προσωπική έκφραση. Θα μάθουμε να συνδέουμε την λεκάνη με το ισχίο, το βλέμμα με τον αυχένα, την ευλυγισία με την ροή και την χαρά. Όλα αυτά σε ένα περιβάλλον προστατευμένο και υποστηρικτικό.

 

Έναρξη την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023
Πότε: κάθε Τρίτη και Πέμπτη 10.30 – 12.00

Κόστος: 10 ευρώ / μάθημα ή 65 ευρώ / πακέτο 8 μαθημάτων

Πού: Συμμορία του Ήλιου, Δημοφώντος 136, Άνω Πετράλωνα, Αθήνα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας – κρατήσεων: 6944363392
email: elinasmus@gmail.com

Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή σας.

 


Ελίνα Τζαβάρα – Σύντομο Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε παιδαγωγικά,στην σχολή Ν. Αυγερινοπουλου και κατόπιν χορό στην επαγγελματική σχολή Μ.Γεροσιδερη.
Παρακολούθησε σεμινάρια θεάτρου με τους :Γ.Καλατζοπουλο, Δ.Καταλειφο, Α.Ρέτσο, Μαρμαρινό, Ν.τριανταφυλλιδη, Ρ.Πατερακη κ,α.

Δούλεψε χρόνια σαν μοντέλο στην Σχολή Καλών Τεχνών, και πήρε μέρος σε performance βασισμένα σε έργα καλλιτεχνών.

Για περίπου οκτώ χρόνια διδάχτηκε αυτοσχεδιασμό, body contact και butoh με τις Maria Mendez και Terez van Dam. Επίσης έχει ασχοληθεί με τη solo performance, με δασκάλα την Kitt Johnson.

Τελείωσε το θεατρικό εργαστήρι του θεάτρου Πορτα της Ξ.Καλογεροπουλου. Δούλεψε σε νηπιαγωγεία, και σχολεία κάνοντας θεατρικό παιχνίδι.

Το 2003 συνεργάστηκε με την Snjezana Premus στα πλαίσια της χοροθεατρικής παράστασης “Zanka” η οποία παρουσιάστηκε σε Σλοβενία και Ελλάδα.
Για έξι χρόνια δούλεψε εθελοντικά και αργότερα ως βοηθός χορογράφου της Α. Παπαδάτου στην ομάδα του VSA στου Ζωγράφου (μη κερδοσκοπική οργάνωση για προγράμματα τέχνης ατόμων με ιδιαίτερες ικανότητες).
Παραστάσεις αυτής της μικτής ομάδας από φοιτητές Καλών Τεχνών, χορευτές, και άτομα με προβλήματα κίνησης, έγιναν στο θέατρο της Σχολής σε φεστιβάλ χορού και στα πλαίσια της Παραολυμπιάδας.

Συμμετείχε στην ομάδα χοροθεάτρου 14η μέρα της Μ. Αγγέλου., Αγγελόσκονη, ομάδα Dancevacum, Δαγίπολη( Μικτή ομάδα χορού που προάγει την κοινή σύμπλευση ,και δικαίωμα στην τέχνη ,ατόμων με ή χωρίς αναπηρία).

Έχει διδάξει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό τα τελευταία εννιά χρόνια.
Ολοκλήρωσε εκπαίδευση στην Feldenkrais Method – δηλαδή στη συνειδητή θεραπευτική κίνηση, με senior trainer την Ruty Bar. Η καινοτόμος αυτή μέθοδος προσπαθεί να ανοίξει δρόμο αλληλουποστήριξης και σύνδεσης,σκέψης και πράξης.

Αυτή την περίοδο ασχολείται με την κινησιολογία στο θέατρο (για παιδιά και ενήλικες). Τελευταία της δουλειά η χορογραφία της παράστασης “Χρωματιστες Γυναίκες” σε σκηνοθεσία Κ. Ξυκομηνού,και το παιδικό  “Περιπέτειες  στην σκουπιδανια “. Είναι ιδρύτρια του χώρου Μετα_κινηση, που ερευνά τη σχέση του χορού με τον λόγο και την έκφραση . Τελευταία  παρουσίαση στον χώρο τον Ιούνιο του 19, σε ποίηση της Wislava Symborska.

Την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2022 συνεργάστηκε με την συμπεριληπτική ομάδα Δαγίπολη στην παράσταση Exodus που παρουσιάστηκε στο θέατρο Αλκμήνη και σε φεστιβάλ με θέμα δημιουργία και διαφορετικότητα σε Αθήνα, Κρήτη και εξωτερικό.