Θεατρική ομάδα για παιδιά 6-15 ετών | Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων

Θεατρική ομάδα για παιδιά 6-15 ετών Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων,
ένα ροκ μιούζικαλ!

Στόχος της φετινής χρονιάς είναι το ανέβασμα του γνωστού παραμυθιού Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων σε μορφή ροκ μιούζικαλ (με ελληνική ροκ μουσική!), σε δική μας διασκευή κειμένου.  Η ομάδα θα εκπαιδευτεί με ασκήσεις θεατρικού παιχνιδιού, υποκριτικής, σωματικού θεάτρου, αυτοσχεδιασμό, ασκήσεις φωνητικής και τραγουδιού.

Τα παιδιά θα προσέρχονται ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκουν (12.00-14.00 τα παιδιά 6-10 ετών, η ώρα 13.00-14.00 θα είναι κοινή σε όλη την ομάδα, ενώ τα παιδιά 11-15 ετών θα προσέρχονται στις 13.00-15.00).

Το εργαστήριο ξεκινάει τέλος Σεπτεμβρίου και ολοκληρωνέται αρχές Ιουνίου με την παρουσίαση της παράστασης σε κοινό.

Μαζί με τα παιδιά, θα φτιάξουμε και τα σκηνικά της παράστασης!

Τη διδασκαλία θεάτρου, διασκευή κειμένου, σκηνοθεσία, αναλαμβάνουν οι Μελίνα Σκούφου και Κρίστιαν Δρίβας, τη μουσική διδασκαλία και μουσική διασκευή αναλαμβάνει η Αλεξάνδρα Μπότη, ενώ την ενδυματολογία της παράστασης αναλαμβάνει ο Ιωάννης Καλλέργης.

 

Πότε: Κάθε Σάββατο 12.00-15.00

 

Προσοχή:

12.00-14.00 τα παιδιά 6-10 ετών

13.00-14.00 κοινό μάθημα για παιδιά 6-15 ετών

13.00-15.00 τα παιδιά 11-15 ετών

 

Έναρξη τμήματος: Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

 

Πού: Στη Συμμορία του Ήλιου, Άνω Πετράλωνα, Δημοφώντος 136, Αθήνα.

Κόστος: 50 ευρώ / μήνα

Κρατήσεις θέσεων: 6974828873

Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή σας.

 

Art is our World.

 

Λίγα Λόγια για εμάς:

Μελίνα Σκούφου | διδασκαλία θεάτρου | εμψυχώτρια ομάδας

Το 2012 ίδρυσε τον χώρο τέχνης «Συμμορία του Ήλιου», όπου διεξάγει εργαστήρια και σεμινάρια θεάτρου και δημιουργικής έκφρασης σε παιδιά και ενήλικες.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Από πολύ μικρή ηλικία αγάπησε τη ζωγραφική και τον αθλητισμό, να γράφει ποιήματα και όταν αγόρασε την πρώτη της κιθάρα άρχισε να τα μελοποιεί.

Το θέατρο ήρθε στη ζωή της ως ένας παραπάνω τρόπος έκφρασης. Σπούδασε Υποκριτική-Σκηνοθεσία στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήματος Θεατρικών Σπουδών (2004-2008), απ’ όπου έχει λάβει Τιμητική Διάκριση για επιτυχημένη επαγγελματική πορεία μετά την απόκτηση πτυχίου. Σπούδασε στη σχολή σωματικού θεάτρου Duende School of Ensemble Physical Theatre (2015). Αποφοίτησε με άριστα από το μεταπτυχιακό Υποκριτικής-Σκηνοθεσίας στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τμήμα Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών. Έχει παρακολουθήσει -μεταξύ άλλων- μαθήματα και σεμινάρια ζωγραφικής, ακροβατικών, yoga, τελετουργικού (ολιστικού) θεάτρου, σωματικού θεάτρου, δραματοθεραπείας, εναλλακτικών θεραπειών, κιθάρας, μουσικής σύνθεσης, κ.ά.

Εργάστηκε επί δυόμιση χρόνια συντονίζοντας ομάδες θεάτρου και έκφρασης σε τρία οικοτροφεία και στο Κέντρο Ημέρας «Ίρις», κέντρο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ενηλίκων και παίδων. Παράλληλα σε συνεργασία με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, δημιούργησε παιδικές ομάδες θεάτρου για τις οποίες έγραψε και σκηνοθέτησε θεατρικά έργα με τα παιδιά (2011-2016).

Από τον Νοέμβριο του 2017 συντονίζει ομάδες ψυχικής και σωματικής έκφρασης στο Σωματείο Καλυψώ, μη κυβερνητικός οργανισμός στην Ελλάδα για την ψωρίαση, ενώ το 2018 ανέλαβε την ομάδα ψυχικής και σωματικής έκφρασης στον σύλλογο Μυασθενών Ελλάδος.

Από το Νοέμβριο του 2020 είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια Συμβουλευτικής Ψυχοσωματικής Υγείας στι IST College.

Ταυτόχρονα σκηνοθετεί επαγγελματικές παραστάσεις σε θέατρα στην Αθήνα.

 

 

Κρίστιαν Δρίβας | διδασκαλία θεάτρου | εμψυχωτής ομάδας

Γεννήθηκε το 1973 στο Τορόντο του Καναδά.

Είναι απόφοιτος Καλλιτεχνικού Λυκείου. Είναι κάτοχος Bachelor in Fine Arts από το 1993. Έχει εργαστεί στην τηλεόραση και δημοτικά θέατρα ως ηθοποιός και σκηνοθέτης. Από το 1989 έχει διδάξει θέατρο σε ομάδες παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, στον Καναδά, στην Αθήνα, στις Σπέτσες. Με ομάδες παιδιών έχει σκηνοθετήσει τα έργα: Η δίκη του κακού λύκου, ο Μάγος του Οζ, Πήτερ Παν, Grease, Φάντασμα της Όπερας, η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων, Chicago, κ.α.