Μουσικοκινητικό παιχνίδι και ΠΑΡΑμύθοι! για παιδιά 4-7 ετών

Μουσικοκινητικό παιχνίδι και ΠΑΡΑμύθοι
για παιδιά 4-7 ετών

Σε αυτό το εργαστήριο τα παιδιά γνωρίζουν τα μουσικά όργανα και παράλληλα
εξερευνούν τη μελωδία και το ρυθμό στο σώμα και τη φωνή τους μέσα από μουσικά παιχνίδια και τραγούδια. Σε κάθε συνάντηση το ταξίδι μας στον κόσμο της μουσικής ξεκινά με αφορμή μια ιστορία! Λαϊκά παραμύθια από διαφορες περιοχές της Ελλάδας διασκευασμένα για παιδιά , μύθοι και ιστορίες από τις παγκόσμιες παραδόσεις ζωντανεύουν και μαζί με τα παιδιά ακολουθούμε τους ήρωες της ιστορίας με αφήγηση, κίνηση και μουσική. Τα παιδιά γίνονται οι ήρωες της ιστορίας, τραγουδούν, χορεύουν και παίζουν με μικρά, κρουστά μουσικά όργανα στους ρυθμούς της περιπέτειας!

Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένα παραμύθια και μύθους από την ελληνική μυθολογία, πάνω στα οποία βασίζεται το εργαστήριο:

 

Παραμύθια:

 • Ο τόπος με τα χρυσά κλαδιά, από τη Σκύρο
 • Ο Δακρυηλιάς κι ο Δράκος, από τη Μ.Ασία
 • Ο Άφοβος κι η πέρδικα, από την Ικαρία
 • Ψείρα στα γένια του βασιλιά, από την Ήπειρο
 • Η Αρετούσα και οι 40 δράκοι, από την Κωνσταντινούπολη

 

 

Μύθοι:

 • Το ταξίδι του Οδυσσέα ξεκινά
 • O Θησέας μπροστά στο Μινώταυρο
 • Ηρακλή θέλεις βοήθεια;
 • Ο μύθος του Περσέα και της Μέδουσας
 • Ο Ιάσονας ψάχνει το χρυσόμαλλο δέρας
 • Η Περσεφόνη και οι τέσσερις εποχές
 • Οι θεοί του Ολύμπου και οι ιστορίες τους

 

Σχεδιασμός-υλοποίηση: Ειρήνη Νικολακοπούλου

 

Πότε: Κάθε Παρασκευή 17.30-18.30

 

Έναρξη τμήματος: την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου.

Πού: Στη Συμμορία του Ήλιου, Άνω Πετράλωνα, Δημοφώντος 136, Αθήνα.

Κόστος: 40 ευρώ / μήνα

Κρατήσεις θέσεων: 6974828873

 

Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή σας.

Δεχόμαστε κρατήσεις θέσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.

Art is our World.

Λίγα Λόγια για εμάς:

H Eιρήνη Νικολακοπούλου γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα. Είναι μουσικός, αφηγήτρια και δασκάλα της τεχνικής Alexander. Σε μικρή ηλικία ξεκίνησε τις σπουδές τις στο κλασικό βιολί και στα θεωρητικά της μουσικής. Παράλληλα φοίτησε στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλήνης όπου γνώρισε και άλλα μουσικά είδη και όργανα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικής αλλά και ελληνικής παραδοσιακής και οθωμανικής μουσικής. Μετά το πέρας των σπουδών της στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΑΠΘ, εκπαιδεύτηκε στην τέχνη της αφήγησης στη διετούς φοίτησης “Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης” του “Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών” στην Αθήνα όπου τώρα διδάσκει η ίδια “Μουσική στην αφήγηση” και “Τεχνική Alexander και εφαρμογές στην αφήγηση”. Κατά τη διαμονή της στην Ολλανδία ολοκλήρωσε το”Professional course of storytelling 2019″ στο Mezrab Storytelling school στο Άμστερνταμ αλλά και ξεκίνησε τη σπουδή της στην τεχνική Alexander στη σχολή εκπαίδευσης δασκάλων υπό τη διεύθυνση των Paul Versteeg και Tessa Marwick.
Ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στην τεχνική το 2023 στη σχολή ATCA στην Αθήνα υπό τη διεύθυνση της Βίκυς Παναγιωτάκη. Παρακολούθησε επίσης το ετήσιο σεμινάριο “Εκπαίδευση στο Μουσείο” από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο στο οποίο εργάστηκε μετά την εκπαίδευσή της. Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια αφήγησης με εφαρμογές στην εκπαίδευση, παιδαγωγικής στη φύση, αφήγησης με άξονα την ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς κ.α. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται ενεργά στο χώρο της παραδοσιακής μουσικής συμμετέχοντας σε μουσικά σχήματα και φεστιβάλ. Συνεργάζεται επίσης με αφηγητές αναλαμβάνοντας τη σύνθεση και την εκτέλεση μουσικής για παιδικές παραστάσεις. Παράλληλα παρουσιάζει παραστάσεις αφήγησης με
πρωτότυπη μουσική για παιδιά και εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία, μουσεία, βιβλιοθήκες, θέατρα και χώρους τέχνης σε Ελλάδα και Ολλανδία. Ακόμη, πραγματοποιεί εβδομαδιαία εργαστήρια για παιδιά με άξονες την αφήγηση και τη μουσική. Έχει ιδρύσει την ομάδα Sporos MusicTales που αποτελείται από αφηγητές, μουσικούς και εικαστικούς οι οποίοι συνδημιουργούν μουσικές παραστάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά. Σε συνεργασία με την ‘’bond-us music’’ έχει ηχογραφήσει το
παραμύθι “O τόπος με τα χρυσά κλαδιά” σε δική της απόδοση και πρωτότυπη μουσική που κυκλοφορεί σε CD Album. Με τις παραστάσεις της έχει συμμετάσχει ως αφηγήτρια αι μουσικός σε φεστιβάλ αφήγησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. (13η, 15 η , 16η & 20η Γιορτή Παραμυθιών στην Κέα, 4ο Φεστιβάλ Παραμυθιού στην Κύπρο, 8th Festival Internazionale di Storytelling στην Ιταλία, Oerol Festival 2019 στην Ολλανδία, κ.ά.