Summer Camp | Καλοκαιρινό παιχνίδι με τις Τέχνες

Summer Camp 2024

«Καλοκαιρινό παιχνίδι με τις Τέχνες»


17 Ιουνίου – 26 Ιουλίου 2024

για παιδιά 4-10 ετών

Η Συμμορία του Ήλιου διοργανώνει και φέτος Summer Camp για παιδιά 4-10 ετών, όπου συνδυάζουμε το παιχνίδι και την έκφραση με θεματικές από όλες τις τέχνες:

 

Θεατρικό παιχνίδι
• Εκφραστική κίνηση
• Αυτοσχεδιασμό
• Ζωγραφική
• Παραμύθια
• Μουσική
• Μουσικοκινητική
• Κατασκευές
με διαφορετικά υλικά, όπως πηλό, ανακυκλώσιμα υλικά, κ.ά.

Ελεύθερο παιχνίδι και άλλες δραστηριότητες όπως επιτραπέζια παιχνίδια, προβολές ταινιών, κ.ά.

 

Στόχος μας, κάθε εβδομάδα να δημιουργούμε μία πρωτότυπη θεατρική παράσταση μικρής διάρκειας, η οποία ολοκληρώνεται κάθε Παρασκευή, μέσα από καθημερινή ενασχόληση με ένα θέμα και καθημερινές πρόβες, ενδιάμεσα από τις υπόλοιπες δραστηριότητες.

 

Τα παιδιά απολαμβάνουν το παιχνίδι, ενώ απασχολούνται δημιουργικά κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, όσο είναι κλειστά τα σχολεία.

 

Τα παιδιά:
Διασκεδάζουν παίζοντας
Εκφράζονται μέσα από τις τέχνες
• Αναπτύσσεται η ομαδικότητα τους
• Ενισχύεται η κοινωνικότητα τους
• Κινητοποιείται η φαντασία τους
• Καλλιεργείται η σχέση τους με διαφορετικές τέχνες

 

Μερικές επιπλέον πληροφορίες:

  • Το πρόγραμμα λειτουργεί Δευτέρα εώς Παρασκευή 8.00 – 4.00 μ.μ.

  • Η άφιξη των παιδιών μπορεί να γίνεται από τις 8.00 π.μ. εώς τις 9.30 π.μ., ενώ η αποχώρηση μπορεί να γίνεται από τη 1.30 μ.μ., καθώς το κυρίως πρόγραμμά μας πραγματοποιείται 9.30-1.30 μ.μ. και γίνεται υπό συνεννόηση με τους γονείς κατά την κράτηση θέσεων των παιδιών στο πρόγραμμά μας.

  • Στις 11.15 γίνεται ένα μικρό διάλειμμα για σνακ, το οποίο έχουν φροντίσει οι γονείς.

  • Για όσα παιδιά παραμένουν ως τις 4.00 μ.μ., τρώμε μεσημεριανό φαγητό στις 2.00-2.30 μ.μ., το οποίο μπορούμε να ζεστάνουμε σε φούρνο και για το οποίο έχουν φροντίσει οι γονείς.

  • Οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα με τις ώρες αλλά και τις εβδομάδες επιλογής κράτησης θέσης.

  • Η κράτηση θέσης θεωρείται έγκυρη, μετά την καταβολή προκαταβολής. Σε περίπτωση ακύρωσης θέσεων, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.

  • Καλό είναι να μας ενημερώνετε για τυχόν αλλεργίες ή άλλα προβλήματα υγείας των παιδιών.

  • Δεχόμαστε κρατήσεις θέσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.

  • Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μαζί μας ώστε να μας γνωρίσετε από κοντά πριν από την κράτηση θέσης του παιδιού σας.

Πατώντας το σύνδεσμο, μπορείτε να πάρετε μία μικρή γεύση από προηγούμενο Summer Camp της Συμμορίας του Ήλιου https://www.youtube.com/watch?v=stpmMaJwZKg&t=35s

 

Πού: Στη Συμμορία του Ήλιου, που βρίσκεται στα Άνω Πετράλωνα, Δημοφώντος 136, 11852

 

Για κράτηση θέσεων ή άλλες πληροφορίες: 6974828873

 

www.symmoriatouiliou.com

 

Ανυπομονούμε να σας υποδεχτούμε και να συν-δημιουργήσουμε με τα παιδιά σας!

Ευελπιστούμε και αυτό το Summer Camp να μείνει αξέχαστο στους μικρούς μας φίλους!

Να έχουμε όλοι ένα όμορφο και δημιουργικό καλοκαίρι!

 


Art is our World.

 

 

Λίγα λόγια για την ομάδα μας:

Μελίνα Σκούφου

Το 2012 ίδρυσε τον χώρο τέχνης «Συμμορία του Ήλιου», όπου διεξάγει εργαστήρια και σεμινάρια θεάτρου και δημιουργικής έκφρασης σε παιδιά και ενήλικες.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Από πολύ μικρή ηλικία αγάπησε τη ζωγραφική και τον αθλητισμό, να γράφει ποιήματα και όταν αγόρασε την πρώτη της κιθάρα άρχισε να τα μελοποιεί.

Το θέατρο ήρθε στη ζωή της ως ένας παραπάνω τρόπος έκφρασης. Σπούδασε Υποκριτική-Σκηνοθεσία στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήματος Θεατρικών Σπουδών (2004-2008), απ’ όπου έχει λάβει Τιμητική Διάκριση για επιτυχημένη επαγγελματική πορεία μετά την απόκτηση πτυχίου. Σπούδασε στη σχολή σωματικού θεάτρου Duende School of Ensemble Physical Theatre (2015). Αποφοίτησε με Άριστα από το μεταπτυχιακό Υποκριτικής-Σκηνοθεσίας στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τμήμα Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών. Έχει παρακολουθήσει -μεταξύ άλλων- μαθήματα και σεμινάρια ζωγραφικής, ακροβατικών, yoga, τελετουργικού (ολιστικού) θεάτρου, σωματικού θεάτρου, δραματοθεραπείας, εναλλακτικών θεραπειών, κιθάρας, μουσικής σύνθεσης, κ.ά.

Εργάστηκε επί δυόμιση χρόνια συντονίζοντας ομάδες θεάτρου και έκφρασης σε τρία οικοτροφεία και στο Κέντρο Ημέρας «Ίρις», κέντρο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ενηλίκων και παίδων. Παράλληλα σε συνεργασία με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, δημιούργησε παιδικές ομάδες θεάτρου για τις οποίες έγραψε και σκηνοθέτησε θεατρικά έργα με τα παιδιά (2011-2016).

Από τον Νοέμβριο του 2017 συντονίζει ομάδες ψυχικής και σωματικής έκφρασης στο Σωματείο Καλυψώ, μη κυβερνητικός οργανισμός στην Ελλάδα για την ψωρίαση, ενώ το 2018 ανέλαβε την ομάδα ψυχικής και σωματικής έκφρασης στον σύλλογο Μυασθενών Ελλάδος.

Από το Νοέμβριο του 2020 είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια Συμβουλευτικής Ψυχοσωματικής Υγείας στι IST College.

Ταυτόχρονα σκηνοθετεί επαγγελματικές παραστάσεις σε θέατρα στην Αθήνα.

 

Αλεξάνδρα Μπότη

Η Αλεξάνδρα Μπότη είναι απόφοιτος της Διετούς Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης στη Μουσικοκινητική Αγωγή Orff (Σχολή Μωραΐτη, International Orff-Schulwerk Forum Salzburg) και πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών μουσικής. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικοθεραπείας, θεατρικού παιχνιδιού, δημιουργικού χορού, παιδαγωγικών και παιδαγωγικής ψυχολογίας. Διδάσκει μουσικοκινητική αγωγή σε χώρους δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και σε κέντρα στήριξης παιδιού με αυτισμό.
Συνεργάζεται ως μουσικός με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ. και την Sinfonietta Hellenica παίζοντας γαλλικό κόρνο. Εργάζεται ως διευθύντρια παραγωγής στην τηλεόραση και το θέατρο, από το 2006, γράφει στίχους και μουσική. Είναι ταμίας του Ελληνικού Συλλόγου Μουσικοκινητικής Αγωγής, μέλος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής και ιδρυτικό μέλος του μουσικού σχήματος Τhe Cahorn Keys.