Θεατρική ομάδα ενηλίκων | Γράφουμε και παίζουμε τις δικές μας ιστορίες

Θεατρική ομάδα ενηλίκων |
Γράφουμε και παίζουμε τις δικές μας ιστορίες

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ερασιτέχνες, οι οποίοι αναζητούν έναν εναλλακτικό τρόπο έκφρασης και δημιουργίας, μέσα από την τέχνη του θεάτρου, σε μία ομάδα συν-δημιουργίας!

 

Οι συμμετέχοντες θα έρθουν βιωματικά σε επαφή με την υποκριτική και σκηνοθεσία θεάτρου, καθώς και με τη συγγραφή θεατρικών σκηνών, οι οποίες θα παρουσιαστούν σε κοινό.

 

Μέσα από ασκήσεις υποκριτικής, σωματικού θεάτρου, αυτοσχεδιασμό και αναφορά σε βασικές γνώσεις δραματουργίας και σκηνοθεσίας θεάτρου, οι συμμετέχοντες θα έχουν παράλληλα την ευκαιρία να εξασκηθούν στον αυτοσχεδιασμό, αλλά και στο σχεδιασμόδημιουργία μικρών θεατρικών σκηνών.

 

Αντλώντας θέματα από τα προσωπικά ενδιαφέροντα και προβληματισμούς των ιδίων, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν σε μικρές υπο-ομάδες πρωτότυπες θεατρικές σκηνές-δρώμενα, άλλοτε στο ρόλο του “συγγραφέα”, “ηθοποιού” και “σκηνοθέτη”, έχοντας γνωρίσει τη θεατρική πρακτική μέσα από τους διαφορετικούς αυτούς ρόλους.

 

  • Πώς μπορώ να αντλήσω έμπνευση για τη δημιουργία μιας θεατρικής σκηνής ή θεατρικού έργου;
  • Πώς μπορώ να ερμηνεύσω έναν ρόλο;
  • Πώς φαντάζομαι τους ήρωες μιας ιστορίας επί σκηνής;

Κρατήστε θέση, φορέστε άνετα ρούχα και ελάτε να εκφραστούμε παίζοντας!

 

Η θεατρική ομάδα απευθύνεται αποκλειστικά σε ερασιτέχνες.

 

 

Έναρξη τμήματος την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

 

Πληροφορίες:

Πότε: Κάθε Πέμπτη 18.00-20:00
Πού: Συμμορία του Ήλιου, Δημοφώντος 136, Άνω Πετράλωνα
Τηλέφωνο επικοινωνίας- εγγραφές: 6974828873
Κόστος: 40 ευρώ / μήνα

 

Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή σας.

 

Art is our World

 

 

Μελίνα Σκούφου

Σκηνοθέτις | Θεατροπαιδαγωγός | Εμψυχώτρια Ομάδων

Το 2012 ίδρυσε τον χώρο τέχνης «Συμμορία του Ήλιου», όπου διεξάγει εργαστήρια και σεμινάρια θεάτρου και δημιουργικής έκφρασης σε παιδιά και ενήλικες αλλά και στεγάζει πρόβες για θεατρικές παραστάσεις.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Από πολύ μικρή ηλικία αγάπησε τη ζωγραφική και τον αθλητισμό, να γράφει ποιήματα και όταν αγόρασε την πρώτη της κιθάρα άρχισε να τα μελοποιεί.

Το θέατρο ήρθε στη ζωή της ως ένας παραπάνω τρόπος έκφρασης. Σπούδασε Υποκριτική-Σκηνοθεσία στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήματος Θεατρικών Σπουδών (2004-2008), απ’ όπου έχει λάβει Τιμητική Διάκριση για επιτυχημένη επαγγελματική πορεία μετά την απόκτηση πτυχίου. Σπούδασε στη σχολή σωματικού θεάτρου Duende School of Ensemble Physical Theatre (2015). Αποφοίτησε με Άριστα από το μεταπτυχιακό Υποκριτικής-Σκηνοθεσίας στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τμήμα Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών. Έχει παρακολουθήσει -μεταξύ άλλων- μαθήματα και σεμινάρια ζωγραφικής, ακροβατικών, yoga, τελετουργικού (ολιστικού) θεάτρου, σωματικού θεάτρου, δραματοθεραπείας, εναλλακτικών θεραπειών, κιθάρας, μουσικής σύνθεσης, κ.ά.

Ως βοηθός σκηνοθέτη είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο («Αίας», σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα, Νέα Σκηνή Εθνικού, 2008, -«Wolfgang», σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, Νέα Σκηνή Εθνικού, 2008), με το Αμφι-Θέατρο («Λέσχη της Αυτοκτονίας», σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, 2009), και άλλες θεατρικές παραγωγές σε Αθήνα, δίπλα στους σκηνοθέτες Παντελή Δεντάκη, Δημήτρη Μυλωνά, κ.ά.

Ως σκηνοθέτις:

Τον Μάιο του 2014 σκηνοθέτησε την επιτυχημένη παράσταση «Εβίβα!» για δύο θεατρικούς χειμώνες (2014-2016) στην κεντρική σκηνή του Τρένου στο Ρουφ.

Τον Απρίλη του 2016, εμπνεύστηκε το Πλας ντε λα Κονκόρντ – Plateia Omonoias – Concord, τριήμερη περφόρμανς στην Πλατεία Ομονοίας, η οποία ήταν στο πλαίσιο του In Progress Feedback Festival και στην οποία συμμετείχε ως σκηνοθέτης και περφόρμερ.

Την άνοιξη του 2016, ανέλαβε τη σκηνοθεσία της παράστασης «Θάρρος και Αλήθεια», η οποία παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αποβάθρα της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου Το Τρένο στο Ρουφ κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Σεπτέμβριο.

Το 2017 σκηνοθέτησε την παράσταση «Ερωδιός» της Νατάσσας Αναγνώστου στο θέατρο ΠΚ.

Το 2019 σκηνοθέτησε την παράσταση Σωματικού θεάτρου «Across the Universe» στο θέατρο ΠΚ.
Το 2019 σκηνοθέτησε την παράσταση «Συρματένιοι Ξεσυρματένιοι Όλοι» του Γιάννη Μακριδάκη (Εκδ. Εστία), στο θέατρο Άβατον.

Ως performer:

Το 2017 συμμετείχε ως περφόρμερ στo “The Glass between” της Νεφέλης Σταματογιαννοπούλου, το οποίο παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής και στο Beton 7.

Το 2017 συμμετείχε ως περφόρμερ στο “Gaze, a steady intent look” των Εύα Τσούρου και Μαρία Μεντή-Μερμίγκη, το οποίο παρουσιάστηκε στο θέατρο Rabbithole.

Ως συντονίστρια ομάδων – εμψυχώτρια:

Εργάστηκε επί δυόμιση χρόνια συντονίζοντας ομάδες θεάτρου και έκφρασης στα 3 οικοτροφεία και στο Κέντρο Ημέρας «Ίρις», κέντρο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ενηλίκων και παίδων. Παράλληλα σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού και αργότερα και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού, δημιούργησε παιδικές ομάδες θεάτρου για τις οποίες έγραψε και σκηνοθέτησε θεατρικά έργα με τα παιδιά (2011-2016).

Από τον Νοέμβριο του 2017 συντονίζει ομάδες ψυχικής και σωματικής έκφρασης στο Σωματείο Καλυψώ, μη κυβερνητικός οργανισμός στην Ελλάδα για την ψωρίαση, ενώ το 2018 ανέλαβε την ομάδα ψυχικής και σωματικής έκφρασης στον σύλλογο Μυασθενών Ελλάδος.

Ζωγραφική:
Η αγάπη της για τη ζωγραφική επανέρχεται και ως αποτέλεσμα τον Νοέμβριο του 2011 παρουσίασε την πρώτη προσωπική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Από το Πένθος στο Χρώμα», στο ArtGarage, στα Εξάρχεια.

Ακολούθησε η δεύτερη έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Από το Πένθος στο Χρώμα-από το Χρώμα στο Φως», στον εκθεσιακό χώρο του Βουλευτικού, στο Ναύπλιο (2012).